Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Στέλιος Σταυρίδης, ο αθυρόστομος.



Του Σπύρου Σταυρακάκη

Στουρνάρας, Σταυρίδης, Μελισσανίδης παίζουν το τσίμπι - τσίμπι
Το ΤΑΙΠΕΔ είναι το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου. «Έχει αποκλειστικό σκοπό την αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων της ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου, καθώς και περιουσιακών στοιχείων των δημοσίων επιχειρήσεων των οποίων το μετοχικό κεφάλαιο ανήκει εξ ολοκλήρου, άμεσα ή έμμεσα, στο Δημόσιο ή σε Ν.Π.Δ.Δ.», όπως περιγράφεται στο εφαρμοστικό νόμο.
Ο Στέλιος Σταυρίδης είναι τέως πρόεδρος αυτού του περιβόητου ΤΑΙΠΕΔ, επίσης (κρατηθείτε):

  • Πρόεδρος της Αντιγραφειοκρατικής Κίνησης.
  • Επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου Franchise Ελλάδος.
  • Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του  ΕΒΕΑ.
  • Πρώην Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικού Διαλόγου του EuroCommerce, Ευρωπαϊκού Οργανισμού Εργοδοτών (Βρυξέλλες).
  • Πρόεδρος της Επιτροπής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ελληνο-Αμερικάνικου Εμπορικού Επιμελητηρίου και μέλος του Δ.Σ.
  • Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων.
  • Πρώην Πρόεδρος της Λέσχης Επιχειρηματικότητας και του Συνδέσμου Franchise Ελλάδος.
  • Πρώην Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ανωνύμων Εταιριών και ΕΠΕ.
  • Πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ Ολυμπιακός και πρώην Α’ Αντιπρόεδρος του ερασιτέχνη Ολυμπιακού.
  • Τακτικός αρθρογράφος της ΕΣΤΙΑΣ και άλλων εφημερίδων και
  •  Ιδιοκτήτης της Piscines Ideales που κατασκευάζει πισίνες.

Έχει μακρά και επιτυχημένη πορεία επαγγελματία manager, σε κορυφαίες διοικητικές θέσεις σε πολύ μεγάλες ελληνικές εταιρείες, όπως ο Όμιλος Lavipharm (Εντεταλμένος Σύμβουλος 1984-1987), η Κλωστοϋφαντουργία Αιγαίον με 3.500 εργαζόμενους (Διευθύνων Σύμβουλος 1988), τα Τσιμέντα Ηρακλής-Lafarge με 3.200 εργαζόμενους (Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος 1991-1992), τα Ελληνικά Πετρέλαια (Διευθύνων Σύμβουλος 1992), τα ΕΛΔΑ (Ελληνικά Διυλιστήρια Ασπροπύργου, Πρόεδρος Δ.Σ. 1992-1993), η ΕΥΔΑΠ, όπου ήταν Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος και το ΤΑΙΠΕΔ του οποίου διετέλεσε Πρόεδρος από τον Απρίλιο έως και τον Αύγουστο του 2013. (βλέπε http://sstavridis.gr).
Από πρόεδρος σε διευθύνων σύμβουλος, ο Σταυρίδης. Άντε και ενίοτε αντιπρόεδρος. Σπανιότερα μέλος κάποιου Δ.Σ. Αυτές οι θέσεις είναι κομμένες και ραμμένες στα μέτρα του, καθώς επίσης και οι παχυλοί μισθοί (τουλάχιστον εκείνη την περίοδο). Ο άνθρωπος γεννήθηκε για πρόεδρος, manager και τα τοιαύτα. Έχει άστρο, που λέμε. Την ημέρα των γενεθλίων του έπαιρνε τηλέφωνο τη μητέρα του και της έδινε συγχαρητήρια. Όχι, παίζουμε.
Μέχρι της περασμένες εκλογές ήταν στέλεχος της «Δράσης» του Στέφανου Μάνου.
Αυτά ως προς το βιογραφικό του.
Του Στέλιου Σταυρίδη του αρέσουν πολύ τα learJet. Ιδιαίτερα το learjet του Δ. Μελισσανίδη -ο οποίος υπέγραψε για λογαριασμό της Emma Delta τη σύμβαση πώλησης ποσοστού του ΟΠΑΠ στην εταιρεία από το ΤΑΙΠΕΔ- με το οποίο (learjet) και συνταξίδεψαν στην Κεφαλονιά, μετά την υπογραφή της συμφωνίας. Κάνανε τη δουλεία και είπανε μετά να πάνε για ένα ποτηράκι Ρομπόλα στο Φισκάρδο. Πιθανολογώ ότι δεν θα ξέχασε να δείξει στον «τίγρη» (μπορεί και να τον φιλοξένησε) τα δωμάτια που νοικιάζει στην Κεφαλονιά.
Ο Σ. Σταυρίδης έδωσε μια συνέντευξη στη Bergens Tidende, μια νορβηγική εφημερίδα, η οποία ανέβηκε στο ιστότοπο της εφημερίδας την 4/Αυγούστου/2013 (για όσους γνωρίζουν τη νορβηγική, αλλά καλά που υπάρχει και το google translate.)  Εκεί ο Σ. Σταυρίδης:

  • Υπεραμύνθηκε των ιδιωτικοποιήσεων, «οι ιδιωτικοποιήσεις είναι ευλογία Θεού». Και δικαίωμά του. Φουλ νεοφιλελεύθερος ο τύπος, παρ’ ότι δεν αρνήθηκε τις θεσάρες και τις αντίστοιχες μισθάρες του δημόσιου τομέα.
  • Δήλωσε ότι «μακάρι να ζούσα στη Νορβηγία. Ή μακάρι να είχα γύρω μου Νορβηγούς και να ζούσα στην Ελλάδα». Και πάλι γούστο του καπέλο του να λέει ότι μπαλαφάρα περνάει από τη γκλάβα του.
  • Αμφισβήτησε τη νοημοσύνη των ελλήνων, «αν οι Έλληνες είχαν έστω μέτρια νοημοσύνη, ο Πειραιάς θα ήταν μεγαλύτερο λιμάνι κι από το Αμβούργο, εδώ και 10 χρόνια». Εδώ τα πράματα αλλάζουν σφόδρα. Κανένα δικαίωμα δεν έχει ο Στελάρας ο genius, o Αϊνστάϊν, ο ταμ-ταμ-ταμ, να χαρακτηρίζει ένα ολόκληρο λαό σχεδόν βλάκα. Άκρως ρατσιστική θέση, που σηκώνει και μήνυση, παρακαλώ.
  • Το τελευταίο το αφήσαμε για το τέλος ως κερασάκι σε τούρτα - παγωτό, το οποίο έχει σεξουαλικό περιεχόμενο. Ερωτώμενος για τις αντιδράσεις των κατοίκων που ζητούν το Ελληνικό να γίνει πάρκο, όπως αρχικά είχε προγραμματισθεί είπε: «Κάνουν κήρυγμα. Λένε μόνο όχι, όχι, όχι. Να πα να γαμηθούνε (fuck you. Ώπα, ρε μεγάλε. Άλλο ατόπημα και πρόκληση για μήνυση. Να πά να γαμηθούνε, όσοι διαφωνούν μαζί σου; Η Ελλάδα θα ήταν ένα απέραντο μπουρδέλο! Και δε μου λες ρε φίλε, από ποιον; Από τους ομοϊδεάτες σου και σένα; Σιγά, μη στραβο...σετε!

Επειδή είμαι έλληνας, κατά των ιδιωτικοποιήσεων, θεωρώ ότι οι παπαριές του αρχι... νεοφιλελεύθερου Σταυρίδη, κολλητού του Στουρνάρα,  με αφορούν άμεσα.
Να του πω ότι αυτός και όλο του το σόϊ είναι ηλίθιοι και να πάει να γαμηθεί αυτός, δεν θα το κάνω, όχι,  δεν θα ανταποδώσω τα ίσα, δεν θα πέσω στο επίπεδό του, διότι θα ήταν αγένεια και καθόλου κολακευτικό για εμένα και την ανατροφή μου. Το να απαντήσω πολιτικά, πάλι δεν θα το κάνω, διότι δεν έχω καμία όρεξη να λεω τα ίδια και τα ίδια, σε αυτιά του έχουν τσιρίσι.
Απλώς, κατέγραψα και σχολίασα το γεγονός για να αναδειχτεί το ποιόν των ανδρών που μας κυβερνάνε.

ΥΓ: Ζητάω συγνώμη από τους αναγνώστες (σιγά το ευρύ κοινό που διαβάζει τα γραφόμενά μου) για τα γαλλικά μου, αλλά μερικές φορές μου βγαίνουν τα Παλιοκοκκινιώτικα στην επιφάνεια.