Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Ο μαυρομάτης Άδωνις Υπουργός. Μια γελοία ιστορία.

του Σπύρου Σταυρακάκη

Και ύστερα σου λένε ότι η αστική δημοκρατία δεν δίνει ευκαιρίες στους πολίτες.
Δείτε το παράδειγμα του Άδωνη. Είναι βιβλιοπώλης. Και εκδότης. Και καταδέξιος εθνικιστής, ανοίγει παρένθεση, το πλήρες όνομά του είναι Άδωνις – Σπυρίδων δείχνοντας την σχέση του με τον ελληνοχριστιανικό πολιτισμό, κλείνει η παρένθεση. Και τηλε-βιβλιοπώλης. Και σύ-ζυ-γος της Ευγενίας. Και ιστορικός. Και οικονομολόγος... Στο πανελλήνιο είναι γνωστός και ως μπουμπούκος (τον έδωσε η Ευγενία σε μια συνέντευξη) ή ως τσιρίδας (τον έδωσε το αδέρφι του ο Αλέξανδρος). Να συγγενείς, να μάλαμα.
Πως έφτασε να γίνει υπουργός;
Ως βιβλιοπώλης, εκδότης, και καταδέξιος, κατάφερε να είναι αναγνωρίσιμος. Του έκαψαν το βιβλιοπωλείο οι αναρχικοί, μια, δυο, τρεις..., είδε και απόειδε και το ‘κλεισε το ρημάδι. Όμως ο πονηρός βιβλιοπώλης συνελήφθη κλέπτων οπώρας, αφού άλλοι ήταν οι πραγματικοί λόγοι «απαίτησε να μετατρέψει το ωράριο εργασίας υπαλλήλου (σε βιβλιοπωλείο του) από οκτάωρο σε τετράωρο και να του μειώσει το μισθό του στο μισό χωρίς να τροποποιήσει τη σύμβαση εργασίας, πρακτική που-κατά το δημοσίευμα-είχε ακολουθήσει και με άλλους 14 υπαλλήλους του». Διαβάστε σχετικά.
Η αναγνωρισιμότητα του, μεταξύ των ανωτέρω χαρακτηριστικών του, οφείλεται και στη εξαιρετικά έντονη φαιδρότητα του. Για να τεκμηριώσουμε το τελευταίο, παρακαλώ πληκτρολογήστε, αν δεν το έχετε κάνει ήδη, απλώς στο youtube το όνομα «Άδωνης» ή «Άδωνις» και θα καταλάβετε, που το έχετε καταλάβει ήδη.
Ο Άδωνις, λοιπόν, εκμεταλλεύτηκε επιστημονικά αυτή την αναγνωρισιμότητα, και τσούκου – τσούκου από μέλος του ΛΑΟΣ έγινε βουλευτής. Συνέχισε δε να εμφανίζεται στην TV,  πλασάροντας βιβλία. Πούλαγε βιβλία, έκανε και την πολιτική του. Πολιτική εθνικιστικού περιεχομένου βεβαίως, βεβαίως.  Ανέβαζε την ένταση της τσιριχτής φωνής του, έδειχνε χρυσόδετους τόμους βιβλίων, διάβαζε και απήγγειλε αρχαίους συγγραφείς, έκανε απίστευτες προσφορές, διασκεδάζοντας όσους άντεχαν να τον βλέπουν (http://www.youtube.com/watch?v=SEvLGyNPhFY).
Λάβρος κατά της ΝΔ, την οποία κατηγορούσε ότι δεν αντιπροσωπεύει πλέον τη δεξιά παράταξη. Μιλούσε για συμμοριτοπόλεμο κριτικάροντας τον Αντώνη Σαμαρά, που υπέγραψε ΦΕΚ του 1989, όπου βάσει νόμου αντικαθιστά τις λέξεις "συμμοριτοπόλεμος" με "εμφύλιος", και την έννοια "συμμορίτες" με την λέξη "Δημοκρατικός Στρατός" και όχι μόνο (http://www.youtube.com/watch?v=qau408-PrL8).
Το πρώτο μνημόνιο το ψήφισε ο ΛΑΟΣ (και ο Άδωνις) επί της αρχής. Αργότερα, στήριξε ο ΛΑΟΣ την κυβέρνηση του τραπεζίτη Παπαδήμου με 4 στελέχη μεταξύ των οποίων και ο Άδωνις. Από το «ήξεις αφίξεις» στη ψήφιση του μνημονίου, ο Άδωνις γίνεται Υφυπουργός Ανάπτυξης με αρμοδιότητα την ναυτιλία και την αλιεία σε μνημονιακή κυβέρνηση. Πρώτη μεγάλη επιτυχία και μπράβο του του μάγκα, του ντερμπεντέρη. Τώρα θα μου πείτε, τι σχέση έχει ο Κύρος και ο Αρχιδάμαντας με την ΠΝΟ και τον Νταλακογιώργο, δεν θα μπορέσω να σας απαντήσω. Σημασία έχει, ότι εκείνη την περίοδο έπεσε πολύ κλάμα από τους τηλεθεατές που δεν έβλεπαν τον αγαπημένο τους στο καντράν. Οι κακές γλώσσες λένε ότι δούλευε πολύ ‘κει κάτω στον Περαία, στην ακτή Βασιλειάδη, στο υπουργείο, πού χρόνος για τηλεπωλήσεις.
Έπεσε η δημοτικότητα του ΛΑΟΣ, τραβάει το χαλί ο Καρατζαφίρεν και αποσύρει τις στελεχάρες του από την κυβέρνηση, πάει το υπουργείο, πάνε τα υπουργικά συμβούλια, ξανά ο Άδωνις και το τσουλούφι του στην ΤιΒι. Ξανά-μανά οι τόμοι του Νάσιοναλ Γκεογκράφικ, να ο Αισχύλος από 250€ μόνο 85€, μόνο για σήμερα, με ένα απλό τηλεφώνημα στο 210 38 15 χιλιάδες. Θέλω το πακέτο με τους αρχαίους έλληνες συγγραφείς, θέλω το πακέτο με τους αρχαίους έλληνες συγγραφείς, θέλω το πακέτο με τους αρχαίους έλληνες συγγραφείς. Βρε γαμώτο, τι χούι και αυτό να επαναλαμβάνει την πρόταση τέσσερις–πέντε φορές, μας έκανε τα νεύρα κρόσσια. Παλιά μου τέχνη κόσκινο, ας πάει και το παλιάμπελο. Βλέπει ο Άδωνις στα γκάλοπ την απίστευτη κατρακύλα του ΛΑΟΣ, εκλογές πλησίαζαν, μαλάκας δεν είναι, σου λέει μόνο του θα αφήσω το Μάκη το Μαυρουδή να πάει στη ΝΔ και την κάνει κατσίκα με ελαφρά πηδηματάκια κι’ αυτός. Πάει στον Καρατζαφέρη και του λέει: «κουμπάρε, εσύ μου άλλαξες τα στεφάνια στο γάμο μου, αλλά εγώ θα αλλάξω κόμμα. Τα χαιρετίσματά μου στην κυρία σας». Έβγαλε αφρούς ο Γιώργος, τον έκραξε, αλλά πέραν αυτού τίποτα. Να σου μπάστακας ο Άδωνις στα σκαλάκια της Συγγρού, να φωτογραφίες με τον Αντώνη και το Μαυρουδή, όπως ακριβώς παρουσιάσε ο Μαρινάκης τον Μανωλά και τον Μασάδο στους γαύρους. «Καλώς τα τα παιδιά τα ζουμπουρλούδικα, σιδεροκέφαλοι, χειραψίες, και τα τοιαύτα.» «Εγώ πάντα ήμουνα ΝΔ, η ΝΔ κάνει πρωταθλητισμό, χαίρομαι που ήρθα στη μεγάλη δεξιά παράταξη, θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για το καλό της ΝΔ (όχι του τόπου, αλλά της ΝΔ).» Η πλάκα είναι ότι πριν την κοπανήσει και αφήσει μονάχο του τον Αστέριο Ροντούλη εκ Λαρίσης (θυμόσαστε εκείνο το περιβόητο «είσαστε γομάρια»; α, ρε Αστέριε!) και τον Αϊβαλιώτη, τα έχωνε χοντρά στον Αντώνη και θεωρούσε ψυχοπαθείς όσους λέγανε πως και ο Άδωνις θα κατηφορίσει στη Συγγρού.
Στις εκλογές βγαίνει πρώτη η ΝΔ, κάνει τρίδυμο με ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για να σχηματίσει κυβέρνηση και ο Άδωνις εκλέγεται βουλευτής στη Β’ Αθηνών. Ο Αντώνης δεν υπουργοποιεί ούτε τον Άδωνη ούτε τον Μαυρουδή. Δηλαδή, δεν τον άφησαν οι βετεράνοι της ΝΔ, «καλά εμείς τόσο καιρό στη ΝΔ μπρίκια κολλάμε, ακόμα δεν ήρθανε θα πάρουν και υπουργεία;». Έτσι, ο Άδωνις έκλαψε πικρά στον ώμο της Ευγενίας. Το σχέδιο του πανούργου τηλεβιβλιοπώλη ήταν σατανικό. Συνεχίζει να πουλάει βιβλία για τα καθημερινά έξοδα, και συγχρόνως εμφανίζεται στα κανάλια προπαγανδίζοντας το μνημόνιο και κάνοντας αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση (βλέπε ΣΥΡΙΖΑ). Αυτό δεν ήταν ζάπινγκ, ήταν μαρτύριο. Γύριζες στο ΜΕΓΚΑ, να ο Άδωνις. Λες, ας πάμε ΣΚΑΪ, φάντης μπαστούνι ο Άδωνις. ΕΞΤΡΑ, Άδωνις. ΑΝΤΕΝΑ, Άδωνις. Πώς γίνεται αυτό το πράγμα, τη καταδίκη μου, δεν καταλαβαίνω. Άδωνις, Άδωνις, Άδωνις. Παντού και πάντα Άδωνις. Από το πρωί μέχρι το βράδυ. Καλά, ρε μεγάλε, πότε τρως το δεκατιανό σου εσύ; Εκείνο όμως που έχει κουνήσει την παρεγκεφαλίδα είναι αυτό το «πάμε πάλι» που λέει και ξαναλέει αυτά που έλεγε προηγουμένως. Αυτό με τσακίζει γιατί είναι σαν σου λέει «βρε, μαλάκα δεν τα κατάλαβες, πάρτα πάλι». Τηλε-μαϊδανός ο Άδωνις. Τον κάλαγαν και τα κανάλια για δύο λόγους. Ο ένας ήταν ότι προπαγάνδιζε τα καλά του μνημονίου και τα έχωνε στο ΣΥΡΙΖΑ. Ο άλλος, ότι ανέβαζε την τηλεθέαση με τους καβγάδες του. Έκανε τη δουλίτσα του ο Άδωνις, την έκαναν και τα κανάλια. Μπούρου – μπούρου καθημερινά. Εν τω μεταξύ, ο τύπος μιλάει τόσο γρήγορα, πιο γρήγορα απ’ ότι πυροβολάει ο Λούκυ Λουκ, που δεν προλαβαίνεις να ακούς. Πέφτει στο αυτί σου η τελευταία λέξη του πάνω στη πρώτη και κάνει παράσιτα. Κάνει τη γκέλα ο Αντώνης και μαυρίζει τη ΕΡΤ. Εξαγριώνεται το πόπολο, μαζεύεται στην Αγία Παρασκευή, μεγάλη η χάρη της. Ποιος θα βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά; Ο Άδωνις. Πιο συχνά έβλεπα τον Άδωνι παρά τη γυναίκα μου. Διαφωνεί συμφωνώντας ο Φώτης πάει καλιά του, φεύγει από την τρικομματική και αφήνει τον Αντώνη και τον Βαγγέλη να τα ξαναβρούν. Ο Βαγγέλης σου λέει, θα τρώμε εμείς τη χλαπάτσα χωρίς κέρδος, κερατάς και ζημιωμένος δεν γίνεται, και ζητάει ανασχηματισμό. Άλλο που δεν ήθελε ο Άδωνις. Πάει πουρνό – πουρνό στον Αντώνη.
Μπο γκιόρο πρόεδρε.
Καλώς τον Αδωνάκο, πως από τα μέρη μας; (Ο καλαματιανός γάτα, έκανε πως δεν καταλάβαινε).
Ξέρεις, πρόεδρε, εγώ έλιωσα πέντε ζευγάρια παπούτσια να τρέχω από τον ένα δίαυλο στον άλλο, για να μαζέψω τα ασυμμάζευτα. Έκανες τη πατάτα σου εσύ και μένα μου βγήκε η γλώσσα να τα μπαλώνω. Οι άλλοι το παίζανε λούφα και παραλλαγή και σφυράγανε κλέφτικα και εγώ καυγάδιζα με τον Βούτση και τον Στρατούλη. Έλεος πια!! (έκανε και τον τσατισμένο).
Εντάξει, εντάξει, δεν αντέχω τη γρίνα σου με αυτή τη φωνή. Θα κοιτάξω να δω τι μπορώ να κάνω. Αρκεί να μη μου πει τίποτα ο Βαγγέλης.
Να η σύνθεση της νέας κυβέρνησης στα ηλεκτρονικά, τηλεοπτικά, ραδιοφωνικά και γραφτά ΜΜΕ. Έχουμε και λέμε: μπλα μπλα μπλα,..., υπουργός Υγείας ο Άδωνις Γεωργιάδης. Θες υπουργός ναυτιλίας, εδώ. Θες υπουργός υγείας, εδώ. Και γαμώ. Ολλ γουέδερ ο τύπος, . Όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω. Στην παράδοση – παραλαβή του υπουργείου λέει το αμίμητο «Παρά τη φήμη που με ακολουθεί, δεν θα έχω πολλά λόγια». Τι να του πεις τώρα. Ποια φήμη, ρε μεγάλε. Μιλάς πιο πολύ και από τον  Βασίλη Γεωργίου στη μετάδοση του τελικού ΑΕΚ – ΣΛΑΒΙΑ Μπρατισλάβας και μας λες φήμη; Ρε, πούστη μου θα μας τρελάνει τελείως.
Τώρα θα μου πεις, γιατί τον έβαλε ο Αντώνης και το δέχτηκε ο Βαγγέλης; Πρώτον: διότι κανείς δε γούσταρε να γίνει υπουργός υγείας και να του την πέσουν όλοι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ μαζί με τις προϊστάμενες, τους τραυματιοφορείς, τους άρρωστους και τους συνταξιούχους. Δηλαδή όλος ο ντουνιάς. Δεύτερο: ο Άδωνις ότι του λένε, το κάνει. Του λένε κόψε λεφτά από τα φάρμακα, θα τα κόψει. Κόψε από τις εξετάσεις θα τα κόψει. Βάλε ράτζα στους διαδρόμους, θα τα βάλει.
Είναι γνήσιος νεοφιλελεύθερος και υπέρ της σκληρής ιδιωτικής πρωτοβουλίας και θα μας αλλάξει τα πέταλα με αυτή την έννοια, αν προλάβει.
Έλα μωρέ, δώστε και κάνα φράγκο για την ουρία σας. Όλα το κράτος θα τα δίνει.
Ορφάνεψαν όλα τα μεγαχέρτζ των καναλιών.